Доступність посилання

ТОП новини

Російські маріонетки зруйнували структуру Донбасу – Пристайко


Вадим Пристайко
Вадим Пристайко

Заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, виступаючи на відкритому засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному за ініціативою України, закликав членів радбезу звернути увагу на дії сепаратистів, підтримуваних Росією на Донбасі. «Російські маріонетки зруйнували структуру Донбасу», – заявив Пристайко.

Він подякував членам Радбезу ООН за те, що ті відгукнулись на заклик України зібратися на відкрите засідання і обговорити ситуацію, яка виникла протягом останніх днів у зоні конфлікту на Донбасі та після заборони російською владою діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на півострові, і навів факти порушень Мінських домовленостей з боку підтримуваних росією сепаратистів.

Пристайко звернув увагу на долю українських полонених, які перебувають у російському полоні, зокрема, Надію Савченко, Олега Сенцова та інших.

У Нью-Йорку триває відкрите засідання Ради Безпеки ООН, ініційоване Постійним представництвом України при ООН.

Засідання анонсував напередодні президент України Петро Порошенко. «Причина: погіршення безпекової ситуації на Донбасі та невиконання Росією Мінських домовленостей», – мовиться у повідомленні на сайті президента.

XS
SM
MD
LG