Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що військові отримали поранення біля Широкина.

«На донецькому напрямку вчора відбувся один, але дуже потужний ворожий обстріл по позиціях шахта «Путилівська», також відома як шахта «Бутівка Донецька». Противник застосував одразу два види мінометів калібром 82 та 120 міліметрів. І по наших позиціях було випущено понад 40 мін. Цей обстріл тривав близько двох годин», – повідомив Лисенко.

За його словами, найбільше обстрілів вчора сталося на маріупольському напрямку, а саме 10 мінометних обстрілів.

Лисенко також заначив, що на луганському напрямку бойовики тричі порушили «режим тиші», зокрема у місті Щастя та селищі Новоташківське на Бахмутській трасі.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові вранці обстріляли з мінометів село Спартак і околиці Донецького аеропорту. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що за минулий тиждень українські військові понад 20 разів обстріляли позиції бойовиків.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG