Доступність посилання

ТОП новини

Федерації журналістів закликають Росію відмовитися від звинувачень проти Миколи Семени


Микола Семена
Микола Семена

Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликають російську владу відмовитися від звинувачень проти кримського журналіста, оглядача Радіо Свобода Миколи Семени.

«Міжнародна і Європейська федерації журналістів приєднуються до своїх українських філій, Незалежної медіа профспілки України (НМПУ) і Національної спілки журналістів України (НСЖУ) і закликають російську владу відмовитися від необґрунтованих звинувачень проти Семени», – йдеться в повідомленні на сайті Європейської федерації журналістів.

Напередодні Миколи Семену, якого підконтрольна Росії влада Криму звинуватила в сепаратизмі викликали на допит в ФСБ, за підсумками якого його перевели в статус обвинуваченого.

19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про «сепаратизм» за публікації в ЗМІ. Імені і прізвища журналіста вона не називала. Пізніше стало відомо, що йдеться про журналіста Миколу Семену. Пізніше Семену, який як оглядач співпрацював з Радіо Свобода, відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинуватості за звинуваченнями в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG