Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін зменшив норму використання газу для розрахунку субсидій


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд під час надання субсидій орієнтуватиметься на норму споживання газу 5,5 кубічного метра на опалення 1 квадратного метра житлової площі замість 7 кубічних метрів вирахуваних минулого сезону. Про це йдеться у постанові уряду №317 від 27 квітня.

«Відкориговано окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами протягом опалювального періоду 2015-2016 років. Зокрема, переглянуто норму використання природного газу для індивідуального опалення з 7 до 5,5 кубічних метрів природного газу на 1 квадратний метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період», – йдеться у повідомленні Кабміну.

Крім цього, уряд змінив коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії та природного газу на потреби опалення, а також встановив окремі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії на опалення.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж вдвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти зазначають, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж в два рази.

Після підвищення цін на газ у квітні минулого року частині населення почали надавати субсидію.

XS
SM
MD
LG