Доступність посилання

ТОП новини

Росія відреагувала на коментарі Пентагону про «повітряне перехоплення»


У Росії стверджують, що направили винищувач, щоб перехопити літак США, який наближався до російського кордону, тому що американський літак вимкнув свій транспондер, необхідний для ідентифікації літака.

Міністерство оборони Росії у своїй заяві 30 квітня зазначило, що «всі польоти російських літаків проводяться відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору».

Ця заява була зроблена на наступний день після того, як Пентагон висловив стурбованість з приводу низки інцидентів за участю російських літаків.

Останній інцидент стався 29 квітня, коли російський винищувач Су-27 перехопив літак-розвідник ВПС США, в той час як він пролітав в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Телеканал CNN повідомив, що російський літак пролетів на відстані близько 30 метрів від літака США і виконав фігуру пілотажу «бочка».

Представник Пентагону Білл Урбан сказав, що «це небезпечне і непрофесійне перехоплення могло завдати серйозної шкоди і травм екіпажам всіх літаків» і потенційно «збільшити напруженість між країнами».

Раніше цього місяця російські Су-24 пролетіли близько до есмінця США Donald Cook над Балтійським морем. Фото, опубліковане Пентагоном, показує, як російський літак проходить на гранично малій висоті над носовою частиною судна.

XS
SM
MD
LG