Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську робітники мітингували через невиплату зарплати


Ukraine -- Pivdenmash, Dnipropetrovsk, 1May2016
Ukraine -- Pivdenmash, Dnipropetrovsk, 1May2016

У Дніпропетровську 1 травня відбулася маніфестація працівників промислових підприємств міста, організована профспілками. На мітинг, який відбувався біля Парку ракет та Дніпропетровської обласної ради, зібралося кількадесят учасників.

У руках вони тримали плакати з написами «Рентабельним тарифам – рентабельні зарплати!», «Гідність і права людини понад усе!» тощо.

За словами голови незалежної профспілки дніпропетровського Південного машинобудівного заводу Євгена Деркача, головна вимога мітингувальників – збільшення рівня мінімальної заробітної плати в Україні пропорційно до зростання тарифів на комунальні послуги, а також повернення зарплатних боргів працівникам підприємства. За даними Євгена Деркача, робітникам одного з провідних космічних підприємств України наразі винні зароблені гроші за три з половиною місяці.

Серед вимог до уряду й депутатів різних рівнів також лунали вимоги щодо запровадження в Україні «шестигодинного робочого дня з гідними зарплатами», призупинення затвердження в парламенті нового Трудового кодексу, який мітингувальники називали «рабовласницьким» тощо.

Урочистою ходою учасники маніфестації пройшли до будівлі обласної ради, а потім до будівлі міськради. Вони скандували гасла на кшталт «Олігархів геть від влади!» Під дверима будівлі облради вони лишили величезну петицію розмірами з плакат зі своїми вимогами до влади, заявивши, що на їхні попередні звернення, які мали звичний вигляд, не було ніякої реакції.

Мітинг патрулювали десятки співробітників поліції, зокрема, кінологічна служба.

До мітингу, заявленого профспілками, намагалася приєднатися колона демонстрантів, переважно людей літнього віку, під червоним прапором. Своєї заявки на проведення заходу в них не було. Профспілкові лідери свою причетність до цієї колони відкинули.

XS
SM
MD
LG