Доступність посилання

ТОП новини

Інтелектуальна власність в Україні захищена недостатньо – Торговельне представництво США


Офіс Торгового представництва США вказав недостатній рівень захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Про це йдеться в щорічному звіті щодо рівня захищеності прав інтелектуальної власності у світі.

Україна, як і 2015 року, опинилася у групі з 11 країн у так званому списку Priority Watch List. Країнам цієї групи рекомендується вжити активних заходів для покращення рівня захисту у сфері прав інтелектуальної власності. До даної групи, крім України, увійшли Китай, Аргентина, Чилі, Росія та інші країни. Автори звіту нагадали, що у 2013 році Україна мала гірші показники і входила до списку аутсайдерів, Priority Foreign Country.

У доповіді зазначається, шо одним із першочергових кроків України повинно стати зменшення використання неліцензійного програмного забезпечення в органах державної влади. Нині в Україні рівень використання піратського програмного забезпечення в державних установах оцінюється у 60-80%.

Також автори документа вказують, що в Україні існує багато сайтів, які розповсюджують піратський контент.

28 квітня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговельний представник України Наталія Микольська поінформувала, що Кабінет міністрів розгляне концепцію реформування державного управління у сфері захисту інтелектуальної власності. Зокрема, за її словами, Мінекономрозвитку має намір подати до парламенту декілька законопроектів у сфері захисту прав інтелектуальної власності з метою технологізації функцій держави і розвитку ІТ-галузі.

XS
SM
MD
LG