Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» взяла відповідальність за вибухи на півдні Іраку


Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за подвійні вибухи замінованих автомобілів, внаслідок яких загинули щонайменше 33 людини і поранено понад 70 на півдні Іраку.

Перший вибух стався близько полудня біля автобусної станції в центрі південного іракського міста Самава, друга бомба вибухнула через приблизно п’ять хвилин на відстані 400 метрів від місця першого вибуху.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» у своїй заяві стверджують, що два смертники підірвали бомби в автомобілях, атаки спрямовані проти членів сил безпеки в Самаві, місто яке розташоване на відстані 230 кілометрів на південь від столиці Іраку, Багдад.

Самава є столицею провінції Мутанна. Угруповання «Ісламська держава» контролює переважно частини сунітських районів на півночі і заході Іраку. Атаки в населених переважно шиїтами південних провінціях відносно рідкісні.

В ООН опублікували щомісячний звіт 1 травня, в якому повідомляється, що щонайменше 741 іракець загинув в квітні через насилля. У доповіді зазначається, що у квітні загинули 410 цивільних, а решта були співробітники сил безпеки країни. У попередній доповіді повідомлялося про 1119 загиблих і 1561 пораненого в березні.

XS
SM
MD
LG