Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Франциск привітав християн східного обряду з Великоднем


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск в неділю привітав християн східного обряду зі святом Великодня.

«Мої теплі думки з нашими братами з православних церков Сходу, які святкують сьогодні Великдень (1 травня). Нехай воскреслий Господь (Ісус Христос) принесе весь дар свого світла і світу. Христос воскрес!» – сказав понтифік після традиційної недільної проповіді у Ватикані.

Виступаючи перед паломниками на площі Святого Петра, Папа Римський зазначив, що останнім часом почастішали випадки насильства в Сирії і повітряних ударів сирійського уряду по місту Алеппо.

Папа Римський заявив, що «відчуває біль, коли отримує трагічні звістки про ескалації насильства в Сирії, яке погіршує і без того важку гуманітарну ситуацію в країні, зокрема, в місті Алеппо».

«Я закликаю всі сторони, залучені в сирійський конфлікт, дотримуватися припинення військових дій, оголошене в Сирії 28 лютого 2016 року, а також зміцнити продовження діалогу – єдиний шлях, який веде до миру», – заявив понтифік.

Християни східного обряду відзначають цього року свято Великодня 1 травня. Це головне свято богослужебного року, дата цього свята не є сталою і кожного конкретного року обчислюється за місячно-сонячним календарем. Християни західного обряду відзначали Великдень у березні.

XS
SM
MD
LG