Доступність посилання

ТОП новини

Путін підписав закон про спрощення надання посвідки на проживання в Росії біженцям


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про надання посвідки на проживання в Росії в спрощеному порядку біженцям з України та з інших країн.

Згідно з документом, опублікованим на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії, можливість отримати в спрощеному порядку посвідку на проживання видається іноземному громадянину і члену його сім’ї, які прибули на територію Росії масовому екстреному порядку і які отримали на території Росії статус біженця або стали учасниками програми зі сприяння добровільному переселенню в Росію співвітчизників.

Цей закон набирає чинності після закінчення дев’яноста днів після дня його офіційного опублікування.

Від 1 листопада минулого року перестав діяти пільговий режим перебування громадян України на території Росії. Відтоді перебувати на території Росії українці без дозвільних документів (патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання та інших) можуть 90 днів протягом 180 днів. Проте, як повідомили в Федеральній міграційній службі Росії, виняток зробили для українських громадян, які «прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України, для них порядок перебування залишився колишнім».

Восени минулого року у Федеральній міграційній службі Росії заявляли, що від квітня 2014 року на територію Росії прибули понад мільйон українців з Донбасу, станом на жовтень 2015 року для оформлення посвідки на проживання звернулися 65 952 людини.

ООН змогла підтвердити присутність у Росії 30 тисяч переселенців із Донбасу.

Від квітня 2014 року на частині Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. Україна і Захід звинувачують Москву у підтримці проросійських сепаратистів Донбасу, Росія ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG