Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: охорону кордону з Молдовою на ділянці Придністров’я посилили


Державна прикордонна служба України заявляє, що на період травневих свят посилила заходи безпеки, у тому числі посилено охорону кордону з Молдовою на ділянці Придністров’я.

«Для посилення цього напрямку спрямовані близько 300 прикордонників. Також прикордонні підрозділи посилили технікою. Ці заходи здійснюються в тісній взаємодії з Національною гвардією України», – зазначається в повідомленні прес-служби відомства.

У Держприкордонслужбі пояснюють, що такі заходи спрямовані на забезпечення недоторканності кордону України, безперебійної роботи пунктів пропуску, а також недопущення в’їзду до України екстремістськи налаштованих людей та ввозу на територію України зброї.

Придністров’я – сепаратистський регіон Молдови, де в радянські часи базувалася 14-а армія СРСР, а потім Збройних сил Росії. Після війни 1992 року, Кишинів втратив контроль над цим регіоном, в якому нині на лівобережжі Дністра живе близько півмільйона людей. У тій війні на боці сепаратистів взяли участь окремі бійці й цілі підрозділи й частини російської армії зі своїм озброєнням і бойовою технікою. Самопроголошеної «незалежності» Придністров’я не визнав ніхто у світі.

XS
SM
MD
LG