Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: в Одесі біля Куликового поля у чоловіка виявили і вилучили нунчаки


Мітинг біля Куликового поля, 2 травня 2016 року
Мітинг біля Куликового поля, 2 травня 2016 року

В Одесі біля Куликового поля, де проходить акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року, у чоловіка виявили нунчаки.

Як повідомляє прес-служба поліції Одеської області, правоохоронці затримали 40-річного жителя Одещини, в сумці якого виявили та вилучили нунчаки.

«Громадянин пояснив, що виявлені нунчаки він використовує на тренуваннях з бойових мистецтв», – повідомляють у поліції.

Наразі вирішується питання щодо внесення цієї події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, слідство триває.

Раніше сьогодні правоохоронці затримали 5 людей, які порушували громадський порядок на Куликовому полі. Крім того, у центрі Одесі поліція затримала чоловіка через ймовірну причетність до димової шашки, яку виявили на вулиці Дерибасівській.

В Одесі на Куликовому полі на сьогодні на 14:00 була запланована акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року, проте вона все ще не розпочалася, оскільки правоохоронці не пускають людей на Куликове поле у зв’язку з продовженням перевірки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. Сьогодні вранці було повідомлення про «замінування» Куликового поля.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів. Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною.

Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG