Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: «у певний момент» США мають стріляти по російських літаках


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Провідний претендент на кандидата у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявляє, що «у певний момент» США мають стріляти по російських літаках, які літають у небезпечній близькості від американських кораблів чи літаків. Про це він заявив 2 травня в ефірі Indiana Radio, коментуючи фігуру вищого пілотажу, виконану російським літаком Су-27 у п’ятницю над американським літаком.

«Нормально б, Обама, скажімо, подзвонив Путіну, і сказав: «Слухай, зроби нам ласку, не роби цього, зупини цього маніяка, просто зупини його. Але у нас немає такого президента. Він десь там грає у гольф або ще щось робить», – сказав Трамп.

Він додав, що якщо дипломатія не працюватиме, США мають відкривати вогонь.

«Але в якийсь момент, коли цей паразит підходить до вас, потрібно стріляти… Це повна відсутність поваги до нашої країни, і це повна відсутність поваги до Обами, якого, як ви знаєте, вони не поважають», – зазначив Дональд Трамп, який наразі перебуває в американському штаті Індіана, де проходять праймеріз щодо висунення кандидатів у президенти США.

Раніше військові США повідомили про нове небезпечне зближення російського бойового літака – цього разу з американським літаком-розвідником над міжнародними водами Балтійського моря.

Як розповів речник Європейського командування США капітан першого рангу ВМС США Данні Гернандез, інцидент стався 14 квітня: російський винищувач Су-27 «здійснював хаотичні й агресивні маневри» біля американського літака, що здійснював регулярний політ у міжнародному повітряному просторі.

Це був уже другий схожий інцидент із російськими бойовими літаками останніми днями, який характеризують як небезпечні й непрофесійні дії російських військових льотчиків.

У Міністерстві оборони Росії заперечують інформацію про небезпечне наближення 14 квітня російського літака Су-27 до американського літака-розвідника RC-135 в небі над Балтійським морем.

XS
SM
MD
LG