Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі заявив про зрив провокацій в Одесі


Саакашвілі подякував одеситам за мирне 2 травня (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив про уникнення провокації під час других роковин трагедії «2 травня» в Одесі.

«Самі одесити зірвали плани заїжджих гастролерів, столичних олігархів, у деяких із них в одній кишені російський паспорт, які є відкритими адептами «русского мира», які прилетіли на приватних літаках, куплених на гроші, награбовані в українського народу, щоб влаштовувати тут свою чорну месу. Але у них це не вийшло, зірвалося. Їх не пустили у місто і не пустили самі одесити», – заявив Саакашвілі ввечері 2 травня на брифінгу в Одесі.

За його словами, у понеділок для збереження правопорядку були задіяні безпрецедентні заходи безпеки, упродовж дня правоохоронці затримали близько 40 порушників порядку.

Міхеїл Саакашвілі також повідомив, що правоохоронці в Одесі також працюватимуть у посиленому режимі під час святкових заходів 8-9 травня.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила раніше, що правоохоронці повністю контролюють ситуацію в Одесі.

У понеділок в Одесі в аеропорту активісти заблокували депутатів «Опозиційного блоку». Лідер фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко заявив, що події в аеропорту Одеси є спланованою провокацією і що його політична сила оформить «заяву в правоохоронні органи, оскільки люди не відчувають себе в безпеці».

У понеділок увечері в Одесі на вулиці Грецькій проукраїнські активісти провели віче та панахиду за загиблими у 2014 році через заворушення у місті.

2 травня в Одесі на Куликовому полі була запланована й інша акція із вшанування пам’яті загиблих під час масових заворушень у 2014 році, проте вона так і не не відбулася.

Правоохоронці не пускали людей на Куликове поле у зв’язку з перевіркою щодо виявлення вибухонебезпечних предметів. У понеділок до поліції кілька разів надходили повідомлення про замінування Куликового поля.

XS
SM
MD
LG