Доступність посилання

ТОП новини

Російські пілоти збільшують ризик помилки під час зближення з військовими об’єктами США – адмірал Річардсон


Російський літак Су-27
Російський літак Су-27

Пілоти російських військових літаків збільшують шанси на «тактичний прорахунок», коли небезпечно зближуються з військовими об’єктами США в Балтійському морі. Про це 2 травня заявив командувач військово-морських операцій США адмірал Джон Річардсон.

«Я сподіваюся, що ми зможемо зупинити цей вид діяльності. Це підвищує загальну напруженість у регіоні, тому ми шукаємо нормалізації», – вказав адмірал. Водночас він не вважає, що «росіяни намагаються спровокувати інцидент». «Гадаю, що вони прагнуть надіслати сигнал», – сказав командувач військово-морських операцій США.

За даними, які наводить Пентагон, російський військовий літак Су-27 29 квітня в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем виконав елемент вищого пілотажу «бочка» над літаком військово-повітряних сил США. Під час інших квітневих інцидентів у цьому ж районі російський винищувач пролетів на відстані близько 15 метрів від американського літака, а ще два російські літаки перебували в небезпечній близькості від американського авіаносця.

Пентагон назвав інциденти «небезпечними і непрофесійними».

Російські офіційні особи заявили, що інциденти були спровоковані американськими літаками та кораблями, що рухаються поблизу кордонів Росії.

XS
SM
MD
LG