Доступність посилання

ТОП новини

До Москви прибуває спецпосланець ООН щодо Сирії


Спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стефан ді Містура
Спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стефан ді Містура

Спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стефан ді Містура 3 травня прибуває до Москви для продовження зусиль з відновлення мирного процесу і припинення вогню в Сирії. Де Містура зустрінеться з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і обговорить додаткові зусилля світової спільноти для розв’язання конфлікту.

Москва підтримує контакти як із сирійським урядом, так і з частиною опозиційних груп, і має можливості для впливу напроцес врегулювання.

27 квітня без суттєвого прогресу завершився черговий раунд мирних переговорів у Женеві. Водночас із переговорним процесом відбувалася ескалація збройного протистояння в найбільшому місті Сирії Алеппо, де за останні 10 днів внаслідок ударів урядової авіації та боїв між лояльними президенту Асаду та опозиційними силами загинули кількасот цивільних.

2 травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив крихке перемир’я в Сирії з державним секретарем США Джоном Керрі, сторони, за даними російського зовнішньополітичного відомства, «домовилися про нові заходи» з боку Москви та Вашингтона.

XS
SM
MD
LG