Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: проти екс-посадовця порушили справу через «панамські документи»


У Вірменії Спеціальна слідча служба (ССС) порушила кримінальну справу щодо колишнього керівника Служби примусового виконання судових актів, генерал-майора Міграна Погосяга у зв’язку з так званим офшорним скандалом.

3 травня у ССС повідомили вірменській службі Радіо Свобода, що Погосяна звинувачують у «веденні нелегального бізнесу», і якщо його визнають винним, то йому загрожує до двох років ув’язнення.

Мігран Погосян пішов у відставку 18 квітня після того, як його прізвище з’явилося у медіа у зв’язку з «панамськими документами».

Вірменський сайт Hetq.am опублікував документи, у яких мовиться про з’язок Міграна Погосяна з трьома компаніями, зареєстрованими у Панамі – Sigtem Real Estates, Hopkinten Trading і Bango Invest.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріал про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Автори розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG