Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: американський військовий загинув у бою з ісламістами


Вигляд на дамбу у Мосулі, Ірак, 18 квітня 2016 року
Вигляд на дамбу у Мосулі, Ірак, 18 квітня 2016 року

Американський військових загинув у сутичці з бойовиками угруповання «Ісламська держава» на півночі Іраку. За повідомленням чиновників США, це сталося 3 травня у Мосулі, під час наступу ісламістів на позиції курдських бійців.

Міністр оборони США Ештон Картер підтвердив загибель військового, назвавши це «дуже сумною втратою».

За повідомленням представників курдських підрозділів «Пешмерґа», американський військовий загинув побіля населеного пункту Тель Аскоф, який у вівторок вранці оточили бойовики угруповання «Ісламська держава».

Лідер християнських підрозділів, розквартированих у цьому регіоні, повідомив, що містечко атакували кілька смертників, деякі з них використали начинені вибухівкою автомобілі.

Американська сторона повідомляє, що міжнародна коаліція допоможе «Пешмерзі» відбити наступ ісламістів за допомогою авіації.

У квітні Вашингтон повідомив, що додатково направить до Іраку 200 військових радників для допомоги у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава».

Починаючи з грудня 2015 року ісламісти в Іраку зазнали втрат – іракські війська відбили у них місто Рамаді, столицю провінції Анбар.

XS
SM
MD
LG