Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вшанували пам’ять загиблих на Донбасі українських військових


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, вшанували пам’ять загиблих українських військових АТО. Акція відбулась напередодні поминальних днів.

У панахиді, яку відслужили священики УПЦ КП, взяли участь військові, рідні загиблих, волонтери, небайдужі жителі міста. До Меморіалу загиблих бійців покладали квіти.

Те, що увічнення пам’яті бійців відбулось саме у Великодній тиждень, військовий капелан, протоієрей Дніпропетровської єпархії УПЦ Київського патріархату Дмитро Поворотний назвав знаковим.

«В ці дні знаково згадати хлопців, які, виконавши свій обов’язок до кінця, виконавши обов’язок любові, віддали життя за нас із вами», – сказав священик.

За даними обласної влади, наразі на цвинтарі під Дніпропетровськом поховані близько 270 українських військовослужбовців, які загинули на Донбасі. Завдяки ДНК-експертизі установлені особи 143 військовослужбовців, з яких 109 перепоховали у їхніх рідних областях – Івано-Франківській, Миколаївській, Львівській, Чернігівській.

Імена 123 бійців поки не встановлені.

Від квітня 2014 року на частині Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. За даними МЗС України, відтоді станом на лютий 2016 року понад 2600 українських військовослужбовців загинули та понад 9000 поранені.

XS
SM
MD
LG