Доступність посилання

ТОП новини

У невиконанні Мінських угод винна Росія – Ващиковський


Вітольд Ващиковський
Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє, що у невиконанні Мінських угод винна насамперед Росія.

«Україна не може бути винною за невиконання Мінська. Бо головна вина лежить на російській стороні. Росія ж не виходить з Донбасу, Росія не перестає стріляти на Донбасі, Росія не йде з Криму, навіть навпаки, чим далі, то все більше російських озброєнь завозиться до Криму. Тому головна вина лежить на Росії. Ну, але були заклики до України, щоб робила те, що може у втіленні реформ. Ми говорили про реформи, але вони, однак, повільно просуваються»,– сказав Ващиковський 4 травня в інтерв’ю Радіо Свобода після зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки та країн «Східного партнерства» у Празі.

Україна і Захід неодноразово закликали Росію припинити дестабілізацію на Донбасі й у Криму. Проти Москви запровадили санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

Росія заперечує причетність до подій на сході України. Москва, зокрема, стверджує, що в окупованій частині Донбасу немає російських військ, а тільки «добровольці».

Мінські угоди, серед іншого, передбачають виведення всіх іноземних формувань, військової техніки з території України і передачу Києву повного контролю над російсько-українським кордоном на Донбасі.

XS
SM
MD
LG