Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану ініціював кадрові зміни у Міноборони і розвідці після теракту в Кабулі


Президент Афганістану Ашраф Гані
Президент Афганістану Ашраф Гані

Президент Афганістану Ашраф Гані ініціював кадрові зміни у керівництві Міністерства оборони і національній розвідці після масштабного теракту в Кабулі наприкінці квітня.

Речник президента Зафар Хашемі на сторінці у Twitter написав, що виконувача обов'язків міністра оборони Масума Станекзая призначено в.о. начальника Національного управління безпеки і заступником начальника штабу Міноборони, а генерала Абдуллу Хабібі – в.о. міністра оборони Афганістану. Ці кандидатури ще мають бути затверджені парламентом.

Минулоріч парламент Афганістану відкинув кандидатуру Станекзая як міністра оборони, але Гані вирішив зробити його виконувачем обов’язків.

Водночас посада директора розвідувального управління залишалася вакантною з грудня, відколи Рахматулла Набіль заявив про відставку через незгоду зі спробами Гані налагодити відносини з Пакистаном.

Гані заявив, що якнайшвидше заповнить дві вакантні посади після того, як таліби здійснили масштабний теракт у столиці Афганістану Кабулі, забравши життя 64 людей.

XS
SM
MD
LG