Доступність посилання

ТОП новини

Перший день ЗНО в Україні пройшов без масових порушень і за високої явки абітурієнтів – Карандій


©Shutterstock
©Shutterstock

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій повідомив, що перший день проведення тестування з української мови та літератури в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання пройшов без масових порушень та за високої явки абітурієнтів. Про це він сказав у п’ятницю в коментарі Радіо Свобода за підсумками тестування, що відбулось напередодні.

За його словами, на тестування прийшли 95% зареєстрованих.

«Як показав день тестування, проблем із інформуванням про місце проходження ЗНО, а також із наявністю запрошень-перепусток у абітурієнтів не було», – сказав Карандій.

Однак були окремі скарги на роботу сервісного центру щодо роздрукування запрошень-перепусток, додав Вадим Карандій. Нині система працює у стандартному режимі.

Єдиний інцидент був зафіксований в Ужгороді.За півгодини до закінчення тестування до СШ № 19 зателефонували із повідомленням про замінування. Через евакуацію людей, нині проводять відбір заяв від учасників, які до того часу не закінчили роботу над тестом. Зробити вони зможуть це під час додаткової сесії ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 14 червня до 1 липня.

5 травня відбулось перше ЗНО-2016 з української мови та літератури. Тестування випускників з цього предмету є обов`язковим.

За даними центру оцінювання якості освіти, цього року для участі у ЗНО зареєструвалися понад 267 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG