Доступність посилання

ТОП новини

У вітанні до Дня перемоги Путін згадав громадян України та Грузії окремо від їхніх президентів


Президент Росії Володимир Путін (©Shutterstock)
Президент Росії Володимир Путін (©Shutterstock)

Президент Росії Володимир Путін у неділю адресував президентам кількох країн вітання напередодні 71-ї річниці перемоги у Другій світовій війні. Як інформує 8 травня сайт Кремля, Путін надіслав окремі привітання президентам дев’яти країн, а також лідерам сепаратистських регіонів Грузії, Абхазії та Південної Осетії, тоді як вітання для України та Грузії передав громадянам цих країн.

«Володимир Путін привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменистану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також громадян Грузії та України з 71-ї річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні», – мовиться в повідомленні на сайті Кремля.

Путін назвав День перемоги «священним святом, яке назавжди залишиться символом героїзму і єднання народів», що врятували світ від фашизму.

Російський президент у вітанні висловив сподівання, що спільна боротьба народів у час війни сприятиме «розвиткові інтеграційних процесів на євразійському просторі».

У 2010 році, будучи прем’єр-міністром Росії, нинішній президент цієї країни Володимир Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій вітчизняній війні і без України. Сьогодні, у День пам’яті та примирення, президент України Петро Порошенко заявив, що Росія без України не перемогла б у Другій світовій війні.

9 травня Україна і світ відзначатимуть День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

XS
SM
MD
LG