Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку 9 травня відбудеться військовий парад


Військова техніка сепаратистів під час репетиції параду, Донецьк, 6 травня 2016 року
Військова техніка сепаратистів під час репетиції параду, Донецьк, 6 травня 2016 року

У Донецьку з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною в Другій світовій війні відбудеться військовий парад. Про це повідомляють сепаратистські сайти з посиланням на фактичну владу неконтрольованих урядом України районів Донеччини.

Спершу маршем під духовий оркестр пройдуть піші колони озброєних сепаратистів, згодом «з’явиться військова техніка – як сучасна, так і відреставрована часів Великої Вітчизняної». Всього організатори заходу анонсують появу 45 одиниць техніки, «це на третину більше, ніж було 9 травня 2015 року».

«На знак поваги до Мінських угод, згідно з якими важкі озброєння не можуть перебувати на території Донецька, в «міноборони» спеціально перед парадом привели техніку в небоєготовий стан, поставивши до відома спостерігачів ОБСЄ про всі маршрути пересування колон», – мовиться в повідомленні.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ раніше наголосили, що проведення парадів у Донецьку і Луганську (а саме – пересування важкої техніки й озброєння поблизу лінії зіткнення) суперечитиме Мінським домовленостям. Бойовики, однак, наголосили, що не мають наміру скасовувати заплановані паради.

XS
SM
MD
LG