Доступність посилання

ТОП новини

Лідери України й ветерани поклали квіти до могили Невідомого солдата


Президент України Петро Порошенко 9 травня разом з іншими високопосадовцями та ветеранами Другої світової війни поклав квіти до могили Невідомого солдата в парку Слави в Києві.

Слідом за першими особами держави та ветеранами йшли бійці, які беруть участь у воєнній операції на Донбасі, повідомляє «Укрінформ».

До церемонії вшанування пам’яті полеглих воїнів Другої світової війни долучилився весь склад Кабінету міністрів, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій, мер Києва Віталій Кличко та інші. Присутні поклали квіти до могили Невідому солдату та вінок з квітів у кольорах українського прапора.

В Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю пам’ятну дату Верховна Рада України встановила 9 квітня 2015 року на реалізацію політики декомунізації.

Раніше ця дата офіційно іменувалася Днем перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. Термін «Велика вітчизняна війна» використовували в колишньому СРСР, щоб підкреслити, що у війні 1941 – 1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну Вітчизну.

При вшануванні пам’яті полеглих у роки Другої світової війни, за словами голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, скасовується використання радянської символіки. Замість цього тепер офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам’яті та примирення (8 травня), є квітка червоного маку – загальноприйнятий у світі символ відзначення пам’ятних днів Другої світової війни.

XS
SM
MD
LG