Доступність посилання

ТОП новини

У Слов’янську облили зеленкою депутата Королевську


Наталія Королевська ©Shutterstock
Наталія Королевська ©Shutterstock

У Слов’янську на Донеччині 9 травня невідомі особи облили зеленкою, водою та закидали яйцями депутата Верховної Ради з фракції «Опозиційного блоку» Наталію Королевську. Про це сама Королевська повідомила у Facebook.

«Пишаюся нашими ветеранами й жителями міста Слов’янська. Ми сильні й обов’язково переможемо», – написала Королевська, проілюструвавши це повідомлення своєю фотографією зі слідами інциденту.

Наталія Королевська 9 травня в Слов’янську брала участь у ході подяки ветеранам, які брали участь у Другій світовій війні.

«Під час проходження колони центральним парком правоохоронці припинили спробу провокації й порушення громадського порядку з боку групи людей. Учасників маршу миру, серед яких були і представники різних політичних сил, обсипали борошном і облили зеленкою. Також правопорушники спробували влаштувати бійку, але були блоковані співробітниками поліції», – інформують в Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області й додають, що ніхто з учасників заходу не постраждав.

В Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю пам’ятну дату Верховна Рада України встановила 9 квітня 2015 року на реалізацію політики декомунізації. Раніше ця дата офіційно іменувалася Днем Перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. Термін «Велика вітчизняна війна» використовували в колишньому СРСР, щоб підкреслити, що у війні 1941 – 1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну Вітчизну.

XS
SM
MD
LG