Доступність посилання

ТОП новини

США й Росія підтвердили відданість припиненню вогню й політичному врегулюванню в Сирії


Під час боїв у Сирії, архівне фото
Під час боїв у Сирії, архівне фото

Сполучені Штати Америки і Росія у спільній заяві підтвердили відданість дотриманню режиму припинення бойових дії у Сирії й політичному врегулюванню в цій країні.

У заяві, яку розмістили на своїх сайтах Державний департамент США і Міністерство закордонних справ Росії, обидві країни, зокрема, закликали всі сторони сирійського конфлікту припинити удари по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі й медичних закладах.

Крім того, вони пообіцяли продовжити зусилля з метою надати гуманітарну допомогу для цивільного населення тих місцевостей у Сирії, що перебувають в облозі й закликали всіх сприяти цим зусиллям.

США й Росія також обіцяють подвоїти зусилля з метою досягти політичного вирішення сирійського конфлікту й закликали задля цього припинити насильство і кровопролиття, протистояти загрозі тероризму й забезпечити дотримання міжнародного гуманітарного права.

Заява була оприлюднена після телефонної розмови державного секретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, що відбулася раніше в понеділок.

Сам Керрі тим часом прибув до Парижа для участі в переговорах щодо поновлення сирійського мирного процесу. В них також беруть участь представники Європейського союзу, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару, Йорданії й Туреччини, а також голова підтримуваної Заходом і арабським світом сирійської опозиційної коаліції Ріяд Хіджаб.

XS
SM
MD
LG