Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані підтвердили полонення своїх військових у Сирії


Депутат парламенту Ірану Есмаїл Ковсарі повідомив, шо п’ять чи шість іранських військових потрапили в полон у Сирії після сутичок із ісламістами 6 травня, в перебігу яких також загинули 13 «військових радників» і ще 18 іранців були поранені.

При цьому, сказав депутат, винні в таких значних бойових втратах Ірану в Сирії Сполучені Штати Америки, які, мовляв, винні в тому, що перемир’я в Сирії не було дотримане.

Інший депутат іранського парламенту Могаммад Салех Джокар теж підтвердив загибель і полонення іранських військових унаслідок того бою, але він не назвав ніяких чисел.

І цей депутат так само звинуватив у всьому США.

Як виглядає, це перші офіційні підтвердження з боку Тегерана таких втрат своїх сил у Сирії – як виглядає, найтяжчих втрат за один день у перебігу сирійської кампанії.

Попередніми днями ісламісти з сирійського об’єднання «Джейш-аль-Фатах», які захопили селище Хан-Туман неподалік Алеппо, публікували в соцмережах фотографії, як вони заявляли, вбитих і полонених у перебігу того бою іранських військових.

Значну частку сил цього об’єднання складають бойовики з ісламістського угруповання «Джабгат-ан-Нусра», якого режим припинення вогню в Сирії не стосується.

Іран заявляє, що надає режимові президента Сирії Башара аль-Асада «військових радників». За повідомленнями, на практиці йдеться і про живу силу й військову техніку для ведення бойових дій на боці сирійського режиму проти його супротивників.

XS
SM
MD
LG