Доступність посилання

ТОП новини

ВСУ залишив у силі рішення щодо незаконності постанови про арешт депутата Мосійчука


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Верховний суд України залишив без задоволення скаргу Верховної Ради на рішення Вищого адміністративного суду України про визнання незаконною та скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата з фракції «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі Верховного суду України.

Скаргу на своєму засіданні розглянула судова палата Верховного суду України в адміністративних справах.

Сам Ігор Мосійчук схвально оцінив рішення суду у вівторок. «Відповідаючи на питання суддів ВСУ, я заявив, що вважаю за потрібне дійти до кінця обох шляхів: не лише домогтись визнання незаконною постанови Верховної Ради щодо мене, а й домогтись спростування звинувачень у рамках кримінальної справи проти мене», – написав він на своїй сторінці у «Фейсбуці».

17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням Генеральної прокураури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука за підозрою у корупції.

18 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, термін дії якого закінчився 15 листопада.

Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до парламенту про визнання незаконною і скасування постанови Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Верховна Рада оскаржила у Верховному суді рішення Вищого адмінсуду щодо Мосійчука.

XS
SM
MD
LG