Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр пообіцяв реформи представникам МВФ


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у перебігу зустрічі з головою європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Полом Томсеном запевнив, що його уряд відданий курсові на проведення і прискорення реформ, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Реформи стосуватимуться, зокрема, сфер роботи митниці, оподаткування, забезпечення прозорості державного управління шляхом публічного призначення керівництва державних підприємств, удосконалення системи державних закупівель та проведення публічної, відкритої приватизації, мовиться в повідомленні.

«Ми вважаємо проведення реформ нашим внутрішнім домашнім завданням, а МВФ – стратегічним партнером, який допомагає нам проходити цей непростий шлях», – наводить прес-служба слова Гройсмана.

Прем’єр-міністр також подякував представникам Міжнародного валютного фонду за системну і плідну взаємодію з Україною. «Але ми також розглядаємо нашу взаємодію як можливість проведення структурних реформ, які дадуть можливість забезпечити трансформацію України з пострадянської держави у сучасну європейську країну», – заявив він.

Своєю чергою, Пол Томсен привітав формування нового уряду та запевнив у готовності МВФ підтримувати Україну у проведенні необхідних змін, повідомили в Кабміні.

У вівторок до Києва прибула місія Міжнародного валютного фонду, що має обговорити і завершити другий перегляд програми реформ, схваленої в березні 2015 року. Це необхідно для надання Україні чергового траншу кредиту за цією програмою.

XS
SM
MD
LG