Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки «Укргазвидобування» проходять у рамках кримінальних проваджень – ГПУ


Владислав Куценко
Владислав Куценко

Прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявляє, що обшуки в офісах «Укргазвидобування» проводяться у рамках кримінальних проваджень.

«Обшуки санкціоновані судом. На кожен об’єкт, де проводиться обшук, є відповідна ухвала суду про дозвіл проводити такі обшуки. Процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури. Безпосереднє проведення обшуків доручене представникам СБУ», – повідомив Владислав Куценко у коментарі Радіо Свобода.

Про які саме кримінальні провадження йдеться, він не сказав, мотивуючи це таємницею слідства.

«Наразі ми не надаємо інформації, що саме ми шукаємо, і що ми знайшли, оскільки ці обшуки не є останніми заходами, які ми проводитимемо. Для того, щоб провести ефективне розслідування, в інтересах слідства, від інших коментарів ми поки утримуємося», – наголосив Владислав Куценко.

Раніше у середу голова правління компанії «Укргазвидобування» Олег Прохоренко заявив про проведення обшуків в офісі компанії.

«Там все заблоковано, я не можу навіть винести ніяких паперів. Вранці прийшли СБУ з «Альфою», близько 50 осіб. Маски-шоу. Але нам немає чого боятися», – сказав Прохоренко 11 травня під час засідання уряду, представляючи презентацію про результати роботи компанії.

Про причини обшуків він не повідомив. Сьогодні має відбутися прес-конференція Олега Прохоренка, де він має надати коментарі щодо обшуків.

Олег Прохоренко неодноразово заявляв про тиск на компанію з боку народних депутатів. У лютому цього року представники ГПУ проводили обшуки в офісах «Укргазвидобування».

XS
SM
MD
LG