Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: на Одещині прикордонники виявили 17 картин, викрадених з музею Верони


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прикордонники виявили 17 картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з міського музею Верони минулого року. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, який привітав особовий склад прикордонної служби та працівників прокуратури, які здійснили успішну операцію.

За даними Порошенка, загальна вартість виявленої колекції, згідно з документами, на сьогодні понад 16 мільйонів євро.

Порошенко доручив заступнику глави Адміністрації президента Костянтину Єлісєєву зв’язатись з італійськими партнерами та запросити експертів для підтвердження автентичності полотен та узгодження формальностей, пов’язаних із їхньою передачею.

Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив, що 6 травня спільною слідчо-оперативною групою в Одеській області, за 1,5 кілометра від державного кордону, при підготовці до переправи на територію Молдови, затримані 17 картин, які мають велику історичну і художню цінність, 7 травня провели мистецьку експертизу і встановили, що ці картини – оригінали.

Назаренко нагадав, що у листопаді 2015 року з міського музею Кастельвеккьо у місті Верона (Museo Civico di Castelvecchio) викрали 17 найцінніших картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї.

У квітні голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що СБУ виявила чотири з картин, що були викрадені з Західнофризького музею в місті Гоорні в Нідерландах і, за повідомленнями, з’явилися в Україні. Загалом, як повідомляли, з музею викрали 24 картини. Їхні сліди з’явилися на Донбасі і стали предметом спекуляцій: стверджували, зокрема, що вони перебувають у руках українських добровольчих збройних формувань, хоча, з іншого боку, була інформація, що їх переховують на окупованій частині території сходу України.

XS
SM
MD
LG