Доступність посилання

ТОП новини

Іран не направлятиме паломників на хадж до Саудівської Аравії


Міністр культури Ірану Алі Джаннаті
Міністр культури Ірану Алі Джаннаті

Іран не направлятиме своїх паломників на щорічний хадж до Саудівської Аравії. Це відбувається на тлі чергового погіршення відносин між Тегераном та Ер-Ріядом.

В Ірані заявляють, що «некомпетентність» Саудівської Аравії призвела під час хаджу у вересні минулого року до загибелі понад 2 тисяч людей. За інформацією Тегерана, серед загиблих було 464 громадян Ірану.

За словами міністра культури Ірану Алі Джаннаті, упродовж місяців сторони намагалися владнати питання щодо безпеки під час хаджу, але так і ні про що не домовилися.

«З боку Саудівської Аравії був саботаж. Вони не прийняли пропозицій щодо надання віз, питань безпеки та транспорту для громадян Ірану», – заявив Джаннаті, якого цитує іранське державне агенство новин IRNA.

Відносини між Тегераном та Ер-Ріядом різко погіршилися після того, як у Саудівській Аравії 2 січня за пов’язаними з тероризмом звинуваченнями стратили шиїтського клірика Німра ан-Німра. В Ірані після цього стався напад на посольство Саудівської Аравії, у відповідь на це Ер-Ріяд розірвав дипломатичні відносини з Тегераном

XS
SM
MD
LG