Доступність посилання

ТОП новини

Узбекистан: імама звинувачують у розтраті пожертв на будівництво курника


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

В Узбекистані імама звинувачують у привласненні пожертв мечеті і незаконному використанні цих коштів на будівництво курника.

12 травня представник слідства Андижанської області повідомив узбецькій службі Радіо Свобода, що імама мечеті «Халід-ібн-Валід» у містечку Асака звинувачують у привласненні 27 тисяч доларів, наданих як пожертви.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, повідомив, що імам, його помічник та бухгалтер витратили ці гроші на вирощування курей і будівництво великого курника.

Представник мечеті, своєю чергою, повідомив Радіо Свобода, що курник збудували, щоб інвестувати кошти, оскільки, «згідно з ісламськими законами, нам не дозволено позичати гроші задля отримання прибутку», сказав він.

«Ми планували продавати курей і у майбутньому отримати прибуток для мечеті. Цей вчинок був зроблений з добрими намірами зберегти гроші мечеті», – наголосив представник мечеті.

Тим часом влада Асаки повідомляє, що цей курник не був зареєстрований як власність мечеті.

За інформацією слідства, проти імама та його помічника висунули звинувачення у крадіжці і розтраті грошей, а бухгалтера мечеті звільнили з роботи.

Ім’я імама в інтересах слідства не називають.

У 2015 році в Узбекистані у розтраті коштів мечеті звинуватили імама з Ташкентської області.

XS
SM
MD
LG