Доступність посилання

ТОП новини

Спецвипуску «Голосу України» з ухваленим сьогодні законом щодо ГПУ немає в точках продажу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Спецвипуску щоденної газети Верховної Ради України «Голос України», в якому опублікований ухвалений сьогодні закон щодо діяльності ГПУ, немає в точках продажу.

Як повідомили кореспонденту Радіо Свобода продавці, є лише ранкові номери видання «Голос України» (номер тиражу 85 (6339).

У цьому номері в рубриці «політика» є матеріали про засідання Верховної Ради 11 і 10 травня.

Як повідомили продавці, інший тираж видання «Голос України» сьогодні в продаж не надходив, вже пізніше додали, що є інформація про те, що спецвипуск «Голосу України» надрукували ще о 16:30, однак в точках продажу він буде завтра.

У «Голосі України» наразі цю ситуацію не коментували.

Раніше сьогодні депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв заявив, що в спецвипуску «Голосу України» опублікували ухвалений сьогодні закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності ГПУ. Крім того, цей закон опублікували на сайті видання «Голос України».

Раніше сьогодні Верховна Рада схвалила законопроект №4645, він передбачає, що на посаду генпрокурора може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років. У документі зазначається, що закон набирає чинності з дня його опублікування в офіційних виданнях.

Сьогодні ж голова Верховної Ради Андрій Парубій та президент України Порошенко підписали цей закон.

На вечірньому засіданні парламенту депутати погодили призначення на посаду генерального прокурора України голови фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка, який не має юридичної освіти та досвіду роботи в органах прокуратури. Порошенко призначив Луценка генпрокурором.

XS
SM
MD
LG