Доступність посилання

ТОП новини

Учасники антикорупційного саміту в Лондоні пообіцяли боротися з корупцією


Під час саміту, Лондон, 12 травня 2016 року
Під час саміту, Лондон, 12 травня 2016 року

Представники десятків країн світу, що зібралися в Лондоні на антикорупційний саміт, на його завершення пообіцяли істотно скоротити корупцію і хабарництво в усіх формах.

«Ми зобов’язуємося викривати корупцію, де б ми її не виявили, переслідувати і карати тих, хто вдається до корупції, сприяє їй чи причетний до неї», – мовиться в підсумковому комюніке зустрічі.

Документ містить зобов’язання боротися з різноманітними різновидами порушень корупційного характеру, від використання допінгу чи договірних матчів у спорті до уникнення податків чи хабарництва.

Крім цього, низка країн оприлюднила окремі заяви, в якій вони зобов’язалися відкрити загальнодоступні реєстри права власності на компанії в намаганні ускладнити відмивання здобутих завдяки корупції коштів у всьому світі. Серед них – господар саміту Велика Британія, а також Нігерія й Афганістан, які прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон напередодні саміту називав «фантастично корумпованими».

Іще деякі країни, серед яких, зокрема, Грузія, заявили, що підуть на перші кроки в напрямку до схожих результатів.

Критики, однак, заявили, що такі відкриті реєстри окремих країн не матимуть істотного впливу на відмивання грошей чи уникнення податків, якщо не покладуть край секретності в цьому також так звані «податкові раї» – юрисдикції, що полегшують приховування справжніх власників компаній.

XS
SM
MD
LG