Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликала Росію пояснити ситуацію з розливом нафтопродуктів біля Севастополя


Севастопольська бухта, ілюстраційне фото
Севастопольська бухта, ілюстраційне фото

Міністерство закордонних справ України повідомило, що надіслало ноту російській стороні з вимогою невідкладно надати всю інформацію про недавній розлив нафтопродуктів у Чорному морі біля окупованого Севастополя.

Також Росія має відповідно до Конвенції ООН із морського права та інших норм міжнародного права повідомити про заходи, які вживаються з метою запобігти завданню подальшої шкоди довкіллю, мовиться в заяві МЗС.

У Києві також висловили глибоке занепокоєння у зв’язку з повідомленнями про розлив нафтопродуктів у Чорному морі біля міста Севастополя на окупованому Кримському півострові, що стався на початку травня і призвів до значного забруднення морської зони в районі розливу.

«Україна як прибережна держава володіє суверенними правами в морських районах тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і має право вимагати від інших держав дотримання ними своїх зобов’язань щодо запобігання та подолання наслідків забруднень у морських районах України», – наголосили в МЗС.

В акваторії окупованого Росією Севастополя, у прибережній смузі селища Любимівка, Північної сторони, Бельбека, Фіолента, Балаклави, за повідомленнями, спостерігається велика кількість мазуту. За інформацією представників встановлених Росією в окупованому Криму природоохоронних органів, викид стався з одного з суден іще 8 травня. Тоді ж стали надходити повідомлення від мешканців про забруднення акваторії і берега.

XS
SM
MD
LG