Доступність посилання

ТОП новини

Луценко має звільнити «команду Шокіна» – експерт


Першим кроком новопризначеного генерального прокурора України Юрія Луценка на посаді має бути звільнення посадовців, які працювали у команді попереднього генпрокурора Віктора Шокіна. Про це в ефірі Радіо Свобода 13 травня заявила експерт «Реанімаційного пакету реформ» Марина Цапок.

За її словами, це буде «мірилом» того, чи має Луценко політичну волю до змін.

«Є кілька речей, які має зробити генпрокурор в першу чергу. По-перше, звільнити заступників, які працювали з Шокіним: Севрука, Столярчука, Говду. Тих людей, які безпосередньо пов’язані з політичним переслідуванням команди Сакварелідзе і Каська, громадських організацій, зокрема, «Центру протидії корупції». По-друге, розібратися з цими кримінальним провадженням, закрити їх і визнати, що ці переслідування були незаконними», – сказала Цапок.

Крім того, зазначила експерт, новий генеральний прокурор має найближчим часом запровадити системні реформи в прокуратурі, розпочавши прозорі конкурси в регіональні, обласні і генеральну прокуратури.

Напередодні президент Петро Порошенко призначив Луценка, що не має достатнього стажу роботи в органах права і вищої юридичної освіти, генпрокурором. Для цього впродовж кількох годин Верховна Рада розглянула й ухвалила черговий законопроект про зниження професійних вимог до керівника ГПУ після того, як попередніми днями провалилися спроби ухвалити кілька аналогічних.

Документ підписали по черзі голова парламенту і президент, його негайно надрукували у спецвипуску офіційного видання «Голос України», щоб тим надати йому чинності, Верховна Рада схвалила подання Порошенка про призначення Луценка і президент просто в залі парламенту підписав указ про це призначення.

Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що прийняв пропозицію президента України Петра Порошенка обійняти посаду, попередивши, що збирається працювати на ній близько півтора року.

На цю ж тему:

12.05.2016
Порошенко, призначаючи Луценка на чоло ГПУ: «Потрібен важковаговик, що керуватиметься почуттям справедливості»

Дотеперішнього керівника фракції «БПП» в парламенті та екс-очільника МВС Юрія Луценка призначили генеральним прокурором далі

XS
SM
MD
LG