Доступність посилання

ТОП новини

Послаблення санкцій провокуватиме Росію на «нові дії» – Парубій


Андрій Парубій (©Shutterstock)
Андрій Парубій (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом у Києві заявив про неприпустимість послаблення санкцій, запроваджених Заходом проти Росії.

«Я наголосив, наскільки для нас критично важливою є підтримка (ПАРЄ – ред.), наскільки важливо для нас усіх, щоб тривала консолідація міжнародних зусиль із санкцій проти агресора, проти Росії. Я наголосив, що будь-яке послаблення санкцій лише провокуватиме агресора на нові дії», – сказав Парубій.

Зі свого боку, Аграмунт запевнив керівництво українського парламенту в підтримці. «Парламентська Асамблея Ради Європи повністю підтримує незалежність, суверенність і територіальну єдність України, а також процес продовження необхідних реформ», – сказав президент ПАРЄ.

Україна і Захід неодноразово закликали Росію припинити дестабілізацію на Донбасі й у Криму. Проти Москви запровадили санкції через анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

Росія заперечує причетність до подій на сході України. Москва, зокрема, стверджує, що в окупованій частині Донбасу немає російських військ, а тільки «добровольці».

XS
SM
MD
LG