Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб України: військове угруповання Росії в Криму стає дедалі більшим


Російська військова техніка у Сімферополі (архівне фото)
Російська військова техніка у Сімферополі (архівне фото)

В анексованому Росією Криму постійно відбуваються планові ротації військового персоналу і проводиться розвідка місцевості, загальна кількість Збройних сил Росії на півострові збільшується, заявив в ефірі Радіо Крим.Реалії речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Починаючи з лютого 2014 року, угруповання збройних сил Росії на території тимчасово окупованого Криму постійно зростає. Причому вона зростає не тільки в кількісному плані, але і в якісному. Завдяки тому, що постійно на всіх ключових полігонах півострова проходять навчання, спрямовані на підвищення бойових можливостей тих підрозділів, які перебувають на території Криму. Це, відповідно, дає результати», – сказав Селезньов.

Представник Генштабу України додав, що в Криму, особливо в прикордонних з материковою Україною районах, ведеться постійна «розвідка місцевості».

«Там відбуваються постійні планові ротації тих підрозділів, які виконують завдання на півночі півострова ... Щодо безпілотних літальних апаратів і вертольотів, то це проводяться планові заходи з дорозвідки місцевості для того, щоб офіцери штабів Збройних сил Російської Федерації, розгорнутих на півночі півострова, мали оперативну і достовірну інформацію про стан справ уздовж лінії розмежування, уздовж адміністративного кордону між Автономною Республікою Крим і Херсонською областю», – заявив Селезньов.

Українська розвідка регулярно повідомляє про переміщення російських озброєнь в анексованому Криму, навчання і тренування російської армії на півострові.

3 травня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Росія активно завозить до Криму нові типи озброєння, зокрема підводні човни з новітніми крилатими ракетами і берегові ракетні комплекси, а також підсилює авіаційне і корабельне угруповання.

У Міноборони Росії також не приховують активних військових навчань армії на території півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG