Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заблокувала ретрансляцію десяти заборонених російських каналів у Маріуполі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Співробітники Служби безпеки України заблокували ретрансляцію у Маріуполі десяти заборонених російських каналів.

Як повідомляє прес-служба відомства, у Маріуполі виявили ретрансляцію одним з місцевих провайдерів кабельного телебачення заборонених російських телеканалів «Премьера», «КИНО ТВ HD», «IQ HD», «Живая планета», «HD Спорт», «Русский экстрим», «Бокс ТВ», «Авто 24», «Мульт» та «Живи!».

У СБУ зазначають, що завдяки проведеній співбесіді із провайдером та отриманому офіційному застереженню від СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення кабельний оператор припинив ретрансляцію цих телеканалів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України заборонила ретрансляцію низки російських каналів в ефірних і кабельних мережах. Одна з підстав – наявність в ефірі цих мовників персон, які внесені до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Минулого року Міністерство культури України склало на підставі звернень РНБО, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. На сьогодні у списку вказано імена 83 громадян Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG