Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за добу поранені семеро українських військових – речник


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента з питань АТО

За добу 13 травня на Донбасі не загинув жодний український військовий, поранень зазнали семеро бійців. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Цих санітарних втрат сили АТО зазнали на Донецькому напрямку», – додав речник.

За його словами, п’ять військових поранені внаслідок обстрілів бойовиків в Авдіївській промзоні, ще двоє підірвалися на розтяжці в районі населеного пункту Новоселівка-2.

Раніше в штабі української воєнної операції на Донбасі повідомили, що 13 травня підтримувані Росією бойовики здійснили 20 обстрілів, удвічі збільшивши їхню кількість порівняно з 12 травня.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в мінометному обстрілі села Саханка на півдні контрольованої бойовиками території. Удень 13 травня, за цими ж даними, під обстрілом опинився ясинуватський блокпост на рокадній дорозі Донецьк – Горлівка.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG