Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: на Луганщині затримали представника одного з сепаратистських угруповань


Державна прикордонна служба заявляє про затримання у пункті контролю «Станиця Луганська» чоловіка, причетного до угруповання «Всевелике військо Донське» – одного з сепаратистських формувань Луганщини.

«Мешканець Луганська, на якого спрацювала база даних правоохоронних органів, прямував на вихід до неконтрольованої території. Попередньо встановлено, що він належить до одного із бандформувань, що незаконно діють на Луганщині, так званого «Всевеликого війська Донського», – йдеться у повідомленні відомства.

Прикордонники повідомляють, що направили до поліції повідомлення про затримання – за ознаками кримінального правопорушення за статтею про «створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Сайти луганських сепаратистів поки не коментують цю інформацію. Водночас у суботу ввечері вони повідомляли про обрання нового ватажка – «отамана» – луганського осередку угруповання «Всевелике військо Донське». Ним став Сергій Дорохін. Попередній лідер цього осередку Леонід Рубан помер у лютому цього року.

XS
SM
MD
LG