Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові повідомили про вісім випадків порушення перемир’я за день


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу української воєнної операції на частині Донбасу повідомили, що протягом дня станом на 18-у годину було зафіксовано вісім випадків порушення перемир’я з боку підтримуваних Росією сепаратистських угруповань.

Найактивніше проросійські формування обстрілювали українські позиції на донецькому напрямку, зокрема, в передмісті самого окупованого Донецька – там сепаратисти продовжували інтенсивно обстрілювати укріплення українських сил поблизу Авдіївки, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і кулемети великого калібру різних систем, а також міномети калібру 82 міліметри, мовиться в повідомленні.

Крім того, по українських опорних пунктах біля Мар’їнки та Луганського підрозділи сепаратистських чи російських військ вели вогонь зі стрілецької зброї, їх обстрілювали і ворожі снайпери, заявили українські військові.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» під вечір заявили, що українські військові обстріляли захоплену сепаратистами частину селища Зайцева на околиці Горлівки з підконтрольної їм частини селища, використавши для цього 100-міліметрові протитанкові гармати «Рапіра», озброєння БМП, кулеметів великого калібру, гранатометів різних типів і стрілецької зброї.

Раніше в неділю в угрупованні «ДНР» заявляли пополудні, що за всю попередню добу підрозділи української армії 228 разів відкрили вогонь по позиціях сепаратистів. За їхніми словами, більшість цих обстрілів сталося по селу Саханка, також були обстріляні міста Ясинувата й Докучаєвськ, села Яковлівка, Спартак і Мінеральне біля Донецька, а в самому Донецьку його Петровський район, включно з селищем Олександрівка, і селище Старомихайлівка Кіровського району.

Донецькі сепаратисти останнім часом рахують не випадки порушень, як вони казали раніше, режиму припинення вогню з боку українських силовиків, а кожен окремий постріл чи чергу.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» іще вранці заявляли, що українські силовики попереднього дня обстріляли захоплене сепаратистами село Калинівка з боку своїх позицій у селищі Луганському.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG