Доступність посилання

ТОП новини

Російський адвокат ініціював вимогу до державного телеканалу вибачитися за спотворене тлумачення пісні Джамали


Дмитро Сотников, архівне фото
Дмитро Сотников, архівне фото

Російський адвокат Дмитро Сотников продовжує збирати підписи під електронною петицією до керівництва російського державного телебачення з вимогою публічно вибачитися за образу пам’яті депортованих 1944 року кримських татар, яким присвячена переможна на «Євробаченні» пісня української співачки Джамали.

Адвокат хоче домогтися таких вибачень від генерального директора Всеросійської державної телерадіокомпанії Олега Добродєєва через те, що в ефірі телеканалу «Росія-1» його коментатори передали зміст пісні Джамали як «молитва за тих людей, що волею чи неволею полишають свій дім у пошуках кращого життя». «І це при тому, що пісня починається по суті зі слів про геноцид кримських татар, про їхню депортацію і веде оповідь про долю людини, в якої сталінський режим відібрав батьківщину», – мовиться в петиції.

«Говорити в ефірі центрального телеканалу «Росія-1» про те, що депортація кримських татар була «вибором людей на користь пошуку кращого життя», – це блюзнірство і образа і для самого кримськотатарського народу, і для мільйонів жертв сталінського режиму», – наголосив автор петиції, який, серед іншого, захищає українця Олександра Костенка, що перебуває в Росії за ґратами.

Зі згаданими словами коментатори російського державного телеканалу виступили 12 травня, в день, коли Джамала виступила в півфіналі «Євробачення». Крім того, 14 травня, в день фіналу, вони повторили майже той самий текст про зміст пісні Джамали «1944», присвяченої трагедії сталінської депортації кримських татар із Криму, з якою вона перемогла на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2016» у Стокгольмі у Швеції.

XS
SM
MD
LG