Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі організували флешмоб-привітання для Джамали


Запорізькі активісти зібралися на бульварі Шевченка на флеш-моб на підтримку Джамали. З собою учасники акції принесли українські та кримськотатарські прапори та світлини співачки. Також активісти записали відеопривітання Джамалі з перемогою у фіналі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2016». Його планують викласти у соцмережі.

«Молодь сьогодні зібралася на одному з центральних бульварів Запоріжжя для того, щоб порадіти за перемогу Джамали на «Євробаченні». Дуже символічно, що ця перемога відбулася саме зараз – напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій. Перемога була для нас такою очікуваною, але несподіваною», – розповіла одна з організаторів акції Зінаїда Бойко.

Також на бульварі Шевченка була організована трансляція прямого ефіру «Першого національного» з зустрічі Джамали в аеропорті «Бориспіль».

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала перемогла цього року у фіналі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2016», що відбувся у Стокгольмі у Швеції, з її власною піснею «1944», присвяченою трагедії сталінської депортації кримськотатарського народу з Криму. З 534 балами вона випередила конкурсантів із Австралії і Росії. Всього у фіналі взяли участь виконавці з 26 країн.

День пам’яті жертв політичних репресій в Україні вшановують третьої неділі травня – цього року 15 травня.

А 18 травня, в роковини початку депортації кримських татар 1944 року, в Україні вшановують День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу і День боротьби за права кримськотатарського народу.

XS
SM
MD
LG