Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську запустили «флешмоб привітів» країнам Європи


Українці запустили «флешмоб привітів» країнам Європи (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

У Дніпропетровську відбувся «запуск» міжнародного флешмобу «Міст дружби», приуроченого до Дня Європи. На площі перед Аерокосмічним центром зібрались близько 200 учасників хореографічних колективів із 10 регіонів України, щоб разом розгорнути великий національний прапор і передати привіт країнам Європи і світу.

За словами організаторів, цим заходом українці передали своєрідну «естафету» іншим країнам, які мають влаштувати схожі флешмоби з розгортанням державних прапорів. Очікується, що першою до ініціативи приєднається Болгарія, з якою в українських творчих колективів давні дружні зв’язки.

Діти, вбрані у вишиванки та костюми казкових персонажів, під пісню Гайтани «Сонце нас єднає» виконали елементи рухів українських народних танців, які символізують гостинність, побажання миру й добра.

«Україна сьогодні прагне стати частиною Європи. Місія нашого заходу – культурний обмін між Україною та країнами Європи. Учасники флешмобу передали творчий привіт країнам світу. Після цього ми попросили творчих людей у різних країнах передати відповідь нам», – розповіла організаторка акції Ніка Рудакова.

«Нещодавно було модно передавати привіт, обливаючись холодною водою. Ми вважаємо, наша ідея ще краща, і сподіваємось, що ініціативу підтримають творчі люди в інших країнах», – додала хореограф-постановник Ольга Винник.

За дійством стежили десятки людей. Зйомка флешмобу велась із повітря за допомогою безпілотника.

У Європейському союзі День Європи є знаменним днем, що символізує створення цього міжнародного об’єднання. Його відзначають 9 травня.

В Україні через те, що 9 травня досі залишається Днем перемоги радянського зразка (який у Європі вшановують 8 травня), День Європи переносять на інші дати, пристосовуючи його до вихідних.

XS
SM
MD
LG