Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Донбасі значно погіршилася, 36 обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує про значне погіршення ситуації. Впродовж доби 15 травня, за його даними, підтримувані Росією сепаратисти здійснили 36 обстрілів позицій українських військових. Це на 20 обстрілів більше, ніж 14 травня.

Суттєва активізація бойовиків зафіксована в районі Донецька. «З його околиць та передмістя бойовики інтенсивно обстрілювали позиції біля Авдіївки та Красногорівки зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 та 120 міліметрів», – ідеться в повідомленні штабу

Також неспокійно було біля Мар’їнки та Опитного, на горлівсько-світлодарській дузі, на Маріупольському та Луганському напрямках.

«Не припинились обстріли і з початку цієї доби», – додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» також повідомляють про бойові дії вздовж усієї лінії розмежування – в районах Спартака, Зайцева, Докучаєвська, Широкина, Новотроїцького та інших населених пунктів.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG