Доступність посилання

ТОП новини

Міністр спорту Росії просить допустити російських атлетів на Олімпіаду


Міністр спорту Росії Віталій Мутко
Міністр спорту Росії Віталій Мутко

Міністр спорту Росії Віталій Мутко вибачився за допінг-скандал, до якого причетні спортсмени з його країни, і попросив усе ж допустити російських атлетів до участі в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро. Про це Мутко написав у статті, опублікованій 15 травня в британській газеті Sunday Times.

Мутко вказав, що Росія, як і раніше, «прихильна до дотримання найвищих стандартів у спорті і протистоїть всьому, що ставить під загрозу олімпійські цінності», що йому «дуже шкода, що спортсмени, які намагалися обдурити нас і світ, не були спіймані раніше» тощо.

Російські легкоатлети через допінговий скандал нині не мають права брати участь у змаганнях під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ), а тому й не можуть виконати кваліфікаційні нормативи для участі в Олімпіаді.

До початку змагань у Бразилії залишилося менш як три місяці – Ігри стартують 5 серпня. Президент Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) Крейґ Ріді назвав «украй малоймовірною» участь російських легкоатлетів у змаганнях у Ріо-де-Жанейро.

XS
SM
MD
LG