Доступність посилання

ТОП новини

Під Ясинуватою з групою бойовиків потрапили під обстріл журналісти з Росії


Крайній блок-пост укранських військових на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки (ілюстративне фото)
Крайній блок-пост укранських військових на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки (ілюстративне фото)

Поблизу Ясинуватої, де точаться запеклі бої між українськими військовими і підтримуваними Москвою сепаратистами, під обстріл потрапили російські журналісти з державної телекомпанії ВДТРК. Про це увечері 15 травня повідомило просепаратистське «Донецкое агентство новостей», а зранку 16 травня цю інформацію підтвердили і в самій телекомпанії.

За словами кореспондента ВДТРК Станіслава Назарова, до району Ясинуватої знімальна група дісталася пішки в супроводі «бійців спецпідрозділів» угруповання «ДНР».

«Після початку стрілянини журналісти сховалися в бліндажах на позиціях, після 40-хвилинного бою вони, також у супроводі бійців спецпідрозділів ДНР, вибралися із зони бойових дій», – інформує новинний сайт телекомпанії.

Українські військові наразі не коментували повідомлень про обстріл російських журналістів, які працюють у зоні збройного конфлікту на Донбасі на боці підтримуваних Москвою сепаратистів, нелегально потрапивши на територію України, і не мають акредитації від української влади.

У штабі української воєнної операції зранку 16 травня повідомили про значне погіршення ситуації на Донбасі 15 травня. За цими даними, з околиць і передмістя Донецька бойовики «інтенсивно обстрілювали позиції біля Авдіївки... зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 та 120 міліметрів». В угрупованні «ДНР» також заявляють про бойові дії вздовж усієї лінії розмежування.

Українські військові нині контролюють промислову зону міста Авдіївка. Промзона прилягає до автодороги Донецьк – Горлівка, яку бойовики угруповання «ДНР» використовують для сполучення між своїми підрозділами, базованими в Донецьку та Горлівці. Розташований на цьому шляху ясинуватський блокпост часто фігурує у зведеннях сепаратистів як місце обстрілів із боку українських військових.

У мирний час передмістя Донецька Ясинувата була значним залізничним вузлом, «північними воротами» обласного центру.

XS
SM
MD
LG